Football Manager Takımda Moralleri Yükseltin

Gerçek hayatta olduğu gibi Football Manager serilerinde de oyuncu/takım morali maç kazandırır, maç kaybettirir. Bu moral konusunu daha iyi anlayabileceğimiz bir rehber haline getiriyorum. Bu makalede basın toplantıları ve birebir oyuncu etkileşimleri ile moral dopingini hep üst seviyede tutmaya çalışacağız. Öncelikle oyuncu morallerini yüksek tutmak için 22+0 kadro düzenine geçmenizi tavsiye ediyorum.

Moral Nedir?

Moral, oyuncunun mevcut ruh halidir. Moral motivasyon ne kadar yüksek olursa o oranda başarı gelecektir. Bu hayatın her alanında böyledir. Her ne işle meşgul olursanız olun ruh haliniz ve motivasyonunuz yerinde olursa sonuca ulaşırsınız. Tabi biz moral olayına futbol tarafında, teknik direktör ve FM gözüyle açıklık getirmeye çalışıyoruz. Bir sezon boyunca takımınızın moralini olabildiğince yüksek tutmak sizin işinizdir. Takımınızın morali ne kadar yüksek olursa, performanslar o kadar iyi olur.

Oyuncu Kişiliği

Oyuncunun kişiliği farklı durumlara nasıl tepki vereceğini gösterir. Football Manager'de oyuncuların bir çok kişilikleri vardır. Bu kişilikler arasında pozitif, negatif ve nötr kişilikler bulunmaktadır. Negatif kişilikler sadece regen oyuncularda bulunmaktadır. Tüm kişilikleri burada incelemiştik. İşte bu negatif kişilikteki oyuncular kaypak oyunculardır. Hem takımı karıştıracaklar hemde mutsuz oyuncu üzerinden takım moralini aşağı çekeceklerdir. Negatif kişilikleri sakın takımınızda barındırmayın!

Oyuncuların Morallerini Düşüren Sebepler

Football Manager'de kadro kişiliği hırslı olsa bile ardı ardına gelen mağlubiyetler takımın moralini düşürebilir. Ancak morallerin asıl düşme sebebi bireysel nedenlerdir. Birkaçını sıralayalım;

Oyuncuların Moralleri Nasıl Yükselir?

Moralleri arttırmanın yollarını alt başlıklar halinde inceleyelim.

Oyuncu Etkileşimleri

Oyuncunun moralini yükseltmenin en basit yolu, onunla iletişime geçmektir. Davranışları, antrenman performansı ve maç performanslarını mümkün olduğunca övmeye gayret gösterin. Bu övgüler oyuncunun moralini yükseltecektir. Bu övgüleri doğru zamanda yaparsanız oyuncularınızın moralleri "süper" seviyesine gelecektir.

Takım Toplantısı

Takım toplantısı oyuncu morallerini yükseltmek için kullanılması gereken maddelerden birisidir. Özellikle 3-4 kötü sonucun ardından yapılan toplantı takım morali üzerinde mükemmel etkileri olacaktır. Bu toplantı sayesinde oyuncularınıza başlarını eğmemelerini ve savaşmaları gerektiğinden bahsedebilirsiniz. Bu sayede takımda adeta moral patlaması yaşanması pek muhtemeldir.
Not: Takım toplantılarının sıklığına dikkat edin. Sık yapılan toplantılar oyuncuların üzerinde negatif etki bırakacaktır.

Basın Toplantıları

Oyuncu(lar) oynanan maçta bariz hatalar yapmış olabilir. Bir menajer kesinlikle basına oyuncularını kötülememelidir. Oyuncularınızı basına şikayet etmeniz size hiçbir olumlu sonuç kazandırmayacaktır. Aksine oyuncularınızın moralini düşürecektir. Basın toplantılarında her zaman metanetli olun ve oyuncularınızı koruyun. Bu onların hoşuna gidecek ve size olan bağlılıkları artacaktır. Basına sızlanmak yerine oyuncuya özel olarak fırça atmanız hem oyuncunun kendine çeki düzen vermesini sağlayacak hemde moralini aşağı çekmeyecektir.

Soyunma Odası Konuşmaları

Takım morali üzerinde o maçlık (anlık) bir etkisi olur. Buda size maç kazandırabilir. Takım konuşmaları çok ama çok önemlidir. Takım konuşmaları ile ilgili tüyoları bu makalemizde görebilirsiniz.

Etiketler: