Defansif Forvet (Çalışkan) Rol ve Görev İncelemesi

defansif-forvet-çalışkan-rol-gorev-fm-football-manager-fm17-fm2017 Football Manager'de sık kullanılmayan, ne işe yaradığı pek bilinmeyen eski adı "Çalışkan Forvet" FM17 ile birlikte yeni adı Defansif Forvet olan rol. İnsanların kafasındaki algı şu; "forvet mevkisinde defans görevli oyuncu mu olur". "Takımım ya gol atamazsa?" Bu yüzden pek yanaşılmayan bu rolü aşağıda taktiksel anlayış başlığında çok daha iyi anlayabileceğiz.

Tanım

Defansif Forvet fedakar oyuncudur. Esas görevi rakip savunma hattını pres ile rahatsız etmek, topu takip etmek ve rakip savunmaya top ile oynayacak zaman bırakmamaktır. Hücumda görevleri oldukça basitleştirilmiştir. Kendine pozisyon yaratmak yerine diğer oyuncuları topla buluşturur. İşte bir dönem Galatasaray formasını giyen Johan Elmander. Tam bir "Defansif Forvet" iyi seyirler;

Taktiksel Anlayış

Mental ve fiziksel özellikleri iyi olan ve bu özelliklerini defansif anlamda kullanan oyuncudur. Savunma görevinde, biraz daha geride durur ve rakip defansif orta saha oyuncularına baskı ve pres yapar. Destek görevinde ise daha ileride durur ve rakip savunma hattı ve özellikle rakip merkez stoperlere pres ve baskı uygular. Golcü değildir. Kendisinden gol yükünü çekmesini beklemeyin hüsrana uğrarsınız. Mevkisi forvet olan bu oyuncunun çevresinde (resimde görülen mevkilerden herhangi iki tanesi) mutlaka gol yükünü çekecek en az 2 adet hücum görevli rol bulundurmalısınız. Aksi taktirde takımınız gol problemi çekecektir.

Aranan Özellikler

fm football manager defansif forvet Çalışkan forvet aranılan özellikler

Oyun İçi Tercihleri

Bu Rol Yılda Ortalama 7 ve Üzeri Nasıl Oynar?

FMPlace farkıyla "Defansif Forvet" rolüne uygun Wonderkid bulmak için buraya bakabilirsiniz.

Etiketler: