Topla Hareketlenme Antrenmanları

topla hareketlenme antrenmanlari fm football manager fmplace Mevcut takımınızın bütçesi, oyuncuları ne olursa olsun taktiğinizi kafanızda oluşturun ya da bir kağıda yazın. Football Manager oyunları 2016 ve sonrasında artık aklınızdaki tüm taktiksel varyasyonlara cevap veriyor.
Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra bu taktikleri takımınızın ne kadar iyi uygulayacağı, oyuncularınıza kazandırdığınız alışkanlıkların büyük etkisi olacaktır. Doğru tercih antrenmanları, vasat olan bir oyuncunun kendisini aşmasını, çok yüksek ortalama puan değerleri ile oynaması ve bonservis değer artışı ile takıma harika etkileri olur. Oyuncu tercihleri, taktiksel plan stratejiniz ve oyuncu rolleri ile yakından alakalıdır.

Sağ / Sol Kanattan Topla Bindirme Yapar (Runs With Ball Down Left / Right)

Taç çizgisine yakın oynayan kanat oyuncuları için olmazsa olmaz özelliktir. Kanat rehberimizi incelemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Oyuncunun topu genelde taç çizgisine yakın sürmesini sağlar. Kanadının ayağı güçlü olmalıdır. Dribbling, hızlanma, çeviklik, denge ve hız ister. "İçe kat eden kanat" ve "Çok yönlü bek" rolündeki oyuncular için kesinlikle uygun değildir. Neden? Bu tercih kanadının ayağının güçlü olduğu oyuncularda ve taç çizgisine yakın oynayıp orta yapan taktikte geçerlidir. "İçe kat eden kanat" ve "çok yönlü bek" rollerine kazandırmayın zira bu oyuncular kanadının ters ayağı güçlü olduğu için içeri kat eden oyunculardır.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Rakip Savunmanın Üstüne Git" (Takım Talimatı), "Topla Geniş Alanda Oyna" (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Daha Az Top Sür" (Takım Talimatı), "Topla İçeri Kat Et" (Oyuncu Talimatı).

Taç Çizgisine Yakın Oynar (Hugs Line)

Kanadının ayağını kullanan "Kanat Oyuncusu" rolünde mutlaka olması gereken özelliktir. Oyuncun taç çizgisine yakın oynamasını sağlar. "İçe kat eden kanat" ve "Çok yönlü bek" rolündeki oyuncular için kesinlikle uygun değildir.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Geniş Alanda Oyna" (Takım Talimatı), "Geniş Alanda Oyna" (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Dar Alanda Oyna" (Takım Talimatı), "Daha Dar Alanda Oyna" (Oyuncu Talimatı).

Merkezden Topla Birlikte Kat Eder (Runs With Ball Through Centre)

Sahanın ortasından topu sürmeyi hedefler. Sahanın ortasında görev alan ve dribling özelliği aranan oyuncularınıza kazandırılmalıdır. Ayrıca kanatlardan içeri kateden oyuncularınız varsa onlar içinde uygundur. İyi derecede dribling, özel yetenek, hızlanma, çeviklik, denge ve hız ister.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Rakip Savunmanın Üstüne Git" (Takım Talimatı), "Daha Fazla Top Sür" ve "Topla İçeriye Kat Et" (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Daha Az Top Sür" ve "Topla Geniş Alanda Oyna" (Oyuncu Talimatı).

Sağ / Sol Kanattan İçe Kat Eder (Cuts Inside)

İçe kat eden kanat ve kanattaki oyun kurucu rolündeki oyuncularda olmazsa olmaz özellik. Mutlaka kazandırmalısınız. İçe kat eden oyuncu kanadının ters ayağını kullanması şarttır. Sol kanatta ise sağ ayağının güçlü olması gerekir. Gerekli özellik yazmadık. Çünkü içe kat eden oyuncularda özelliği ne olursa olsun bu tercihi kazandırmalısınız. Eğer kazanamıyorsa bir an önce takımdan gönderin. "Kanat oyuncusu", "Standart bek" "İki yönlü bek" "Ofansif Bek" rolündeki oyuncular için kesinlikle uygun değildir. Çünkü bu tip oyunculardan kanadında top sürüp kanat ayağı ile orta yapılması beklenir.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Topla İçeriye Kat Et" (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Topla Geniş Alanda Oyna" (Oyuncu Talimatı).

Topu Bir Taraftan Atıp Diğer Taraftan Geçer (Knocks ball past opponent)

Geniş alan oyuncularımız için mükemmel bir özellik. Kanat ve bekler için olmazsa olmaz diyebiliriz. Özellikle Dribbling özelliği düşükse geniş alanda hızı ile rakibini geçer. Kesinlikle kazandırılması gereken bir tercih. İyi derecede karar verme mükemmel derecede hız ve hızlanma ister.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Rakip Savunmanın Üstüne Git" (Takım Talimatı), Daha Fazla Top Sür (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Daha Az Top Sür" (Oyuncu Talimatı).

Oyunu Yavaşlatır (Stops Play)

Bu özelliği genelde kısa pas tercihi ile oynayan taktiklerde oyuncularımıza kazandırmalıyız. Kontra yada yüksek tempolu oynuyorsak kesinlikle bu tarz oyuncular barındırmayın zira ani fırsatları hiç edebiliriz. Bu tercihi olan oyuncu topu ayağında tutarak takım arkadaşlarının iyice rakip alana yerleşmesini ve pozisyon almasını bekler. Ofansif Orta saha oyuncuları için uygun bir tercihtir. Ayağında top tutacağı için oyuncunun güç ve denge özellikleri ister.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Topu Ayağında Tut" (Oyuncu Talimatı).
Not: Bu özelliği takımınızda bir oyuncunuza kazandırın. Aksi taktirde takımınızın temposu çok fazla düşecektir. Gol pozisyonu sıkıntısı yaşayabilirsiniz.

Topla Fazla Oynar (Runs with ball often)

Oyuncu topla fazla oynar. Nani, Robben yeni nesilde Emre Mor örnek verilebilir. Yüksek derecede dribbling, özel yetenek, hızlanma, çeviklik, denge ve hız ister.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Rakip Savunmanın Üstüne Git" (Takım Talimatı), Daha Fazla Top Sür (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Daha Az Top Sür" (Oyuncu Talimatı).

Nadiren Topla Beraber Koşar (Runs with ball rarely)

Oyuncunun fazla topla oynamamasını sağlar. Böylece gereksiz top kayıplarından kurtulmuş olursunuz. Topla koşmayı gerektiren yukarıdaki özelliklerden yoksun özellikle defansif oyuncular için idealdir
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Daha Az Top Sür" (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Rakip Savunmanın Üstüne Git" (Takım Talimatı), Daha Fazla Top Sür (Oyuncu Talimatı).

Sık Sık Topla Beraber Koşar (Runs With Ball Often)

Pas verme özelliği düşük yada dribbling özelliği iyi oyunculara kazandırılabilir. Bu sayede oyuncu daha tehlikeli pozisyonlar yaratabilecektir.
  1. Uyumlu Taktik Talimatları: "Rakip Savunmanın Üstüne Git" (Takım Talimatı), Daha Fazla Top Sür (Oyuncu Talimatı).
  2. Zıt Taktik Talimatları: "Daha Az Top Sür" (Oyuncu Talimatı).

İki kanattan da ceza sahasına kat eder

Yukarıda bahsettik. Hem sağ hem sol kanatta oynayabilen iki ayağı kuvvetli oyunculara kazandırılabilir. Ancak FM içerisinde ben hiçbir oyuncuya bu özelliği kazandıramadım. Menüde böyle bir seçenek yok. Ya sağ ya sol kanattan diyor. Belki ikisinide kazandırınca olacaktır. Deneyen varsa yorum yaparsa sevinirim.

Etiketler: