Sakatlık Problemini Sorun Olmaktan Çıkarın!

Sakatlıklar Football Manager'de en sinir bozucu durumların başında gelir. Bu yazımızla sakatlıkları minimize etme ve kontrol altına almaya çalışacağız.
Mantıken sakatlığa kesin bir çözüm yoktur. Ancak akıllı stratejilerle bunu minimize edebiliriz. Oyuncularınız yoğun maç ve antrenmana bağlı olarak aşırı kas kullanımı sakatlıkları yaşayabilirler. Önlenemez sakatlık ise darbeye karşı gelen sakatlıklardır. Bu rehberde FM serilerinde sakatlıkların önüne geçebilmek ve en minimum düzeyde tutmak için izleyeceğiniz yolları 8 adımda belirttik.

1. Adım: Kadronuzdaki Sakatlığa Meyilli Oyuncuları Satın

İlk olarak sakatlığa meyilli oyuncularınızı satın. Oyuncu transfer ederken mutlaka gözlemciden sakatlık problemi olup olmadığını kontrol edin.

2. Adım: Antrenman Yoğunluk Seviyesini Düşürün

Antrenman yoğunluk seviyesini düşürmek oyuncu gelişimini yavaşlatabilir. Bu yüzden en azından sezon öncesi ve sonlarına doğru oyuncularınıza çok fazla antrenman yüklenmeyin.

3. Adım: Sık Sık Değil Her Zaman Rotasyon Yapın

Yorgun oyuncuları oynatmamaya gayret edin. Bunu sağlamak için mutlaka 22+0 kadro düzenine geçin. Örneğin 1 ay boyunca haftada 2 maç yapan futbolcu sakatlığa çok meyilli olacaktır. Kim ister Emre Mor'un 2 ay sakat kalmasını? Takımınızın yıldızı ve ya yıldızlarını mutlaka rotasyona sokun.

4. Adım: Oyuncularınızı Tatile Gönderin

Özellikle sezon başında oyuncularınız çok fazla yorgun olurlar. Bu dönem sakatlığa en açık dönemdir. Hele milli takımlarından dönen oyuncularınız varsa pimi çekilmiş bomba gibidirler. Her an sakatlanabilirler. Ara ara oyuncularda DİN ikonu göreceksiniz. Bu oyuncuları mutlaka belirli bir süre tatile gönderin. 

5. Adım: Oyuncu Değiştirme Hakkınızı Kullanın

Maç içerisinde oyuncularınızın kondisyonlarını sürekli takip edin. %70'in altına inenleri değiştirin. Eğer 22+0 kadro düzeninde değilseniz yani rotasyon yapmıyorsanız oyuncularınız %60'larda maçı geçirecek ve sakatlığa davetiye çıkarmış olacaksınız.

6. Adım: Takımınıza Göre En İyi Sağlık Ekibini Oluşturun

Sağlık ekibinin kalitesi çok önemlidir. Doktorlar, hem sakatlanmanın önüne geçer hemde sakatlanan oyuncun sakatlık süresini kısaltırlar. Örneğin oyuncu sakatlandı ve doktorlarınız size 1 ay sakat kalacağını belirtti. İşte kaliteli fizyoterapist ekibi 20 günde oyuncunun sahalara dönmesini sağlayabilir. Daha ayrıntılı bilgi ve en iyi fizyoterapistleri bulmak için Sağlık Ekibi Rehberimizi inceleyebilirsiniz.

7. Adım: Sahanızın Durumu

Kötü saha koşullarında sakatlanma riski yüksektir. Saha durumunun "iyi" olduğundan emin olun. "Kulüp Bilgi" ekranında "Tesisler" bölümünden bakabilirsiniz. Eğer saha durumu iyi değilse, iyileştirmek için yönetimden talepte bulunun.

8. Adım: Tesisler

Tesisleri sürekli modern tutmak için yönetime sürekli baskı uygulayın. Son teknoloji ürünü tesislerde çalışan sporcular çok daha iyi saha koşullarına ve spor salonlarına (güç antrenmanları) sahip olurlar. İyi bir tesiste çalışan oyuncuların sakatlanma ihtimali oldukça düşüktür.

Makaleyi beğendiyseniz bizi sosyal medyadan +FMPlace Admin takip edebilir ve alta yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

Etiketler: ,