Yaratıcı Forvet ve Fırsatçı Golcü Rol ve Görev Rehberi


Football Manager'de yaratıcı forvet ve fırsatçı golcünün birbirine benzer özellikleri barındırmaları bakımından bu iki rolü aynı başlık altında incelememiz farklarını daha iyi anlamamıza yarayacaktır.
  (Göster / Gizle)

Yaratıcı Forvet

Tanım

Golü koklayan, gol arayan oyuncudur. Gol pasını veren değil alan oyuncudur. En önemli özelliği müthiş defans arkası koşuları ve bitiriciliğidir.

Taktiksel Anlayış

Yeteri kadar boyu varsa (1.80cm - 1.88cm) tek forvet olarak kullanılabilir. Teknik ve zeka kapasitesi üst düzey değildir. Bu yüzden ofansif orta saha bölgesinde oyuncu bulundurmalı ve Yaratıcı Forvet'in sık yapacağı boş koşuları desteklemelerini sağlamalısınız. Aksi taktirde defansların arasında kaybolur. Defansif anlamda hiçbir sorumluluğu yoktur. Topu ayağına aldığında defansın üzerine yürür ve şut arar.

Aranan Özellikler

Oyun İçi Tercihleri

Kimler Yaratıcı Forvet?

Mauro Icardi, Jackson Martínez, Mario Gómez, Paco Alcácer, Demba Ba

Düşük Bütçelerde Kimler Yaratıcı Forvet?

Fred

Fırsatçı Golcü

Tanım

Poacher yani avcı. Halk dilinde beleşçi Football Manager yani futbol dilinde Fırsatçı golcü. Olmadık yerden çıkar golü yapar. Doğru zamanda doğru yerde olma özelliği müthiştir. Mesela kaleciden seken topta o oradadır. Hızlı ve çeviktir. Tek vuruş ustasıdır. Ceza sahası dışından golü yoktur. Her daim ceza sahası içerisinde kurt gibi pusuda bekler. Arda Turan'ın Falcao için söylediği söz tam da Fırsatçı Golcü'yü tanımlar nitelikte.
ARDA TURAN: Falcao, ceza sahasında uçan sinek görse, onu bile yakalayıp kaleye atıyor.

Taktiksel Anlayış

Tüm maç neredeyse rakip ceza sahasından dışarı çıkmaz. Top sürmez. Tek forvetli dizilimlere uygun değildir. Top ceza sahasında iken Fırsatçı Golcü'nün görevi başlar. Topun ceza sahasına nasıl geldiğiyle ilgilenmez. Yanında ve ya gerisinde mutlaka orta saha ile bağlantı kuracak oyuncular bulundurun.

Aranan Özellikler

Oyun İçi Tercihleri

Kimler Fırsatçı Golcü?

Pierre-Emerick Aubameyang, Luciano Vietto, Daniel Sturridge, Alfreð Finnbogason

Düşük Bütçelerde Kimler Fırsatçı Golcü?

Arthur, Mahir Saglik (Türk)

Farkları ve Benzer Yönleri

Son olarak sizleri "Yaratıcı Forvet" için hazırlamış olduğumuz video ile baş başa bırakıyorum. İyi seyirler. Bol FM'li günler.

Etiketler: