Antrenman Sistemi ve Oyuncu Kondisyonları

Bu rehberde football manager oyunlarındaki antrenman sistemi ve oyuncu kondisyonları ile ilgili bahsetmeye çalışacağız.
Football Manager 2016 - Antrenman Ekranına Genel Bakış
Football Manager 2016 - Antrenman Ekranına Genel Bakış
   (Göster / Gizle)

Genel Antrenman Odağı

Genel antrenman odağı oyuncularımızın son 1 yıl içerisinde fiziksel, mental, teknik, savunma ve hücum özelliklerinin hangisine yoğunlaştığımızı belirtir. Genel antrenman odağı başlı başına bir rehber konusu olduğu için ayrıca inceledik. Sitemizde bulabilirsiniz.

Kadronun Kondisyonu

Burada bize gösterilen grafikte oyuncularımızın fiziksel durumunu analiz edebiliriz. Kadronun formda ve diri olması çok önemlidir. Fiziksel olarak maça yorgun çıkan bir takımın teknik, savunma ve hücum özelliklerinin pek bir anlamı kalmayacaktır. Oyuncu yorgun ise, hız ve hızlanması ne kadar iyi olursa olsun rakibini ekarte edemeyecektir. Bir forvet maça yorgun çıkmış ise bitiricilik özelliğinin yüksek olmasının pek bir anlamı kalmayacaktır. Takımın yorgun olması performanslara ve skora olumsuz olarak yansır. Bu sebeple her maç günü ilk 11 şansı vereceğiniz oyuncularınızın fiziksel olarak maça hazır olması gerekir.
Peki bu nasıl olur? Evet bu sorunun cevabı çok açık as kadromuzda en az 22 oyuncu bulundurmalıyız. 22+0 rehberini inceleyin. Yani her mevkide 2 oyuncu. Her mevkiye 2 oyuncu alacak parayı nereden bulacağım dediğinizi duyar gibiyim. Gençler bu işi çözecektir. Sitemizde bulunan oyuncu arama filtrelerini indirerek her mevkiye ucuz genç oyuncuları bulabilirsiniz. Bu sayede her maça fit ve güçlü çıkacaksınız.

Oyuncuların Antrenman Memnuniyeti

FM'de Genç oyuncuların gelişimi için en önemli noktalardan birisi. Memnun ve huzurlu olmayan oyuncu kesinlikle gelişemez. Takımdaki oyuncularımızı maksimum düzeyde mutlu etmeliyiz.
Peki oyuncular neden mutsuz olabilirler? Bunun 2 nedeni vardır.
  1. Genel antrenman odağı çok yüksektir. 
  2. Oyuncuya istediğiniz bir özelliğinin gelişmesi için verdiğiniz ekstra antrenman işe yaramıyor ve bunda ısrar ediyor olmanız olabilir.
Bu iki nedenden ötürü oyuncu mutsuz olabilir. 
Bireysel antrenman iş yükünün ağır olmasının mutluluğa pek bir etkisi olmayacaktır. Oyuncu hırslı ise antrenman yükü onu mutsuz etmeyecektir. Hırslı değilse takımdan biran önce koparmalıyız zaten.
Şimdi gelelim bu mutsuz oyuncuları nasıl takıma kazandırırız. Öncelikle mutsuz oyuncunun profiline gidin. Ekstra Antrenmanı kaldırın ve oyun anlayışını geliştirme yani oyun içi tercihleri kısmında bir tercih kazandırmayın ki çok çalışmasın. Yine mutsuz ise oyuncumuz yine bu ekranda iletişime geçip, antrenman seviyesini eleştirebiliriz. Zaten bu önlemleri alınca oyuncu mutlu olacaktır. Bunları hep uygulayıp yinede bazı oyuncularınız mutsuz ise o oyuncuları kulübünüzde barındırmayın.
Son olarak oyuncuların mutluluğu için takım antrenman odağı ile oynayabilirsiniz. Takımın yaş ortalamasına göre düşürüp çıkarabilirsiniz. Ama unutmayın antrenman odağı ne kadar yüksek olursa oyuncularınız o kadar iyi gelişir. Takımda 1 veya 2 oyuncu mutsuz ise antrenman odağın düşürmemenizi tavsiye ederim.

Taktiğe Yatkınlık

Düşük olması istenmeyen sonuçlar almamızı sağlar. Takımı taktiğe alıştırmak için en etkili yöntem, maç hazırlığı antrenman odağını maç taktikleri olarak seçmemiz gerekir. Bir dönem sonra takım taktiğe alışacaktır.

Etiketler: