Orta Saha Açık - Defansif Kanat ve Kanat Oyun Kurucu

Okumuş olduğunuz bu makale tüm Football Manager serileri ile uyumludur. Bu makale oyunun her yıl çıkan serilerine göre güncellenmektedir. Takip et: @fmplaceforever
Bu makalemizde geniş alan orta saha pozisyonlarındaki mevkileri inceleyeceğiz.

Orta Saha Açık

İngilizce adı "Wide Midfielder" yani geniş alanda oynayan orta saha oyuncusu. Orta saha oyuncusu olduğu için kanat oyuncularının özelliklerinden ziyade ilk önce bir orta saha oyuncusu özellikleri aranır. Bu rol top cambazı değil, orta saha oyuncularında aranan mental ve zihinsel özelliklere sahiptir. Disiplinli oyuncudur. Takıma ve taktiğe bağlıdır. Çalışkanlığı, hırsı ve kazanma azmi ile takıma destek verir. Hiçbir zaman vazgeçmez takımına moral kaynağı olur. Önemli isim olarak Liverpool'da oynayan James Milner verilebilir.

Taktiksel Anlayış

Tüm oyun akıcılık tiplerine uygun roldür. "Dengeli" ve "Katı" felsefelerde; "Savunma" ya da "Destek" görevi uygundur. "Hücum" görevi ise daha akıcı felsefelerde kullanılabilir. Çünkü Hücum görevinde "daha çok ileri çık" komutu olduğu için oyuncu mevkisini terk etmeye meyilli olacaktır. Oyuncu top ayağındayken ayak gücüne bağlı olarak oyun içi tercihleri kazandırabilirsiniz. Örneğin oyuncu sağ kanat ve sağ ayağı kuvvetli ise "Sağ kanattan topla bindirir" oyun içi tercihi, sol ayağı kuvvetli ise "Sağ Kanattan İçe Kat Eder" tercihi kazandırabilirsiniz.

Etiketler: